When you change the way you look at things, the things you look at change.

‘Is het waar’ vraagt Byron Katie in haar programma The Work. Zo’n mooie vraag om jezelf te stellen iedere keer als je vastloopt in allerlei gedoe en gedachtes. 

Soms maak je beslissingen in het leven en dan zou het fijn zijn als de mensen om je heen je volgen en supporten. Helaas is dat niet altijd het geval en dat kan flink raken want we willen graag gezien, gehoord en gewaardeerd worden.  De weg die je bent ingegaan is jouw pad en het zou zo fijn zijn als iedereen met je meereist. De vraag is…..’is het waar’ wat we allemaal bedenken in ons hoofd want die maakt er een heel verhaal van.

Mijn les en manier om met minder fijne situaties om te gaan is er op een andere manier naar te kijken en daardoor makkelijker los te laten. Ik kan de situatie niet veranderen, wel de manier waarop ik er naar kijk! Loslaten is nog niet zo makkelijk. Ik heb daar iets voor te doen en heb ontdekt dat mijn hoofd leeg maken goed werkt. Dat is helaas niet een emmertje dat je even leeggooit.

Meditatie helpt me daarbij. En denk maar niet dat ik lekker ontspannen ga zitten en ‘poef’ mijn hoofd is leeg. Nee voor mij is het veel oefenen en doen. Nu heb ik ontdekt dat de kleine momenten van rust in de meditatie grote effecten hebben want soms droom ik ook gewoon eventjes weg. Zo gaat dat gewoon en dit is niet gek! Geleide meditatie en een stem volgen die me meeneemt, yinyoga of muziek meditatie die ik kan voelen in mijn hele lijf, een zacht geurende kaars en een warme plek. Dat geeft mij rust en ruimte…..

Nu, na een impactvolle gebeurtenis kan ik al snel naar dat stukje van ruimte in mijn hoofd. Het mooie daarvan is dat er daarna ook weer ruimte komt voor reflectie. Zodat ik anders naar bepaalde situaties kan kijken. ‘When you change the way you look at things, the things you look at change’

Love♥️Monique

May you touch
dragonflies and stars

Dance with fairies
and talk to the moon

Monique Rosalie • Wagenmaker 35, Leiderdorp • 06-28219407 • info@moniquerosalie.nl