Magic journey

‘Helemaal zelf bedacht en misschien een beetje ingefluisterd’.
Ik ken het maar al te goed, die dikke vette beperkende overtuigingen!
Ik kan niet schrijven!!

Mijn vader, zijn familie, mijn zusjes en ook mijn dochter, dat zijn de schrijvers in de familie. Ik noem ze: ‘grote kunstenaars met woorden’. Ik kan wél mooi schilderen en dat kunnen zij ook, maar schrijven? Zo kan ik er nog een paar noemen: ik kan geen les geven want ik vond het al veel te spannend om een spreekbeurt te geven….Ik kan niet afvallen want ik ben in de menopauze en dan gaat alles trager in mijn lijf….

Nu moet je weten dat ik jarenlang met veel plezier heb lesgegeven en mijn kennis in visagie heb gedeeld. Ja en afvallen kan ik ook heel goed, helaas het gewenste gewicht vasthouden is nog wel een dingetje. Ben namelijk een enorme lekkerbek. Dus work in progress dan maar.

Het is wonderlijk dat er eigenlijk niet veel voor nodig is om een beperkende overtuiging om te buigen naar, ik kan het heel goed. Pippi Langkous zei: ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’! Geweldig toch? Bij mij werkt het bijvoorbeeld door een compliment!

Natascha Koningsveld vroeg mij een stukje te schrijven over de inspiratiedag die zij had georganiseerd en waar ik bij was. Zij vindt namelijk dat ik mijn gevoel zo mooi kan verwoorden. Bij mij gaan dan alle alarmbellen rinkelen. Hoezo, ik kan mijn gevoel mooi verwoorden! Daar dagenlang over nadenken, lekker vast zitten in mijn hoofd, aangeven dat ik het graag doe en dan niet zeggen ‘wat vraag je me nou, daar ben ik helemaal niet goed in’ maar wel schrijven dat ik even tijd nodig heb en dan bedoel ik eigenlijk, zoveel tijd dat het niet meer hoeft, ipv liever niet….en dan gebeurt er tóch iets in mijn onderbewuste. Natascha’s woorden hebben bij mij dat stukje geraakt van het gevoel, ik kan het en ik ga het doen! En ik weet dat mijn gevoel altijd het juiste aangeeft, dus heb ik gelijk die ochtend pen en papier gepakt en geschreven:

Mijn beleving aan een wondermooie dag!

Wat gaat deze dag brengen?

Kennis maken met mijn nieuwe collega’s holistic beauty therapeuten. Informatie over de vernieuwde Colour&Spice skincare. Ja dat! Niet vermoedend dat ik dit als een dag vol magie zou ervaren. Een dag van transformatie. Voor mij blijft het toch altijd weer een beetje spannend om een nieuwe situatie in te stappen maar na een warme omhelzing van Natascha, een fijn gesprek met Sterre, mooie jazzy muziek op de achtergrond en heerlijke pittige gemberthee was het ijs gebroken en mijn hart open. Open voor wat er mag komen…
Een nog mooiere ruimte binnenstappen, heerlijke kleine hapjes, meer lekkere gemberthee, een liefdevol kaartje met een persoonlijke boodschap en lieve vrouwen om mij heen.
Sfeer creëren is wat Natascha als geen ander kan, met haar lieve zachte stem iedereen welkom heten en op haar eigen wijze de dag laten ontstaan.
De boodschap was duidelijk, met mooie meditaties, visualisatie, doelen, hidden art, film, kennis, sharings……alles vanuit het hart. ‘Where the magic happens’.
Gegeven wat diep in mij aanwezig is en al sluimert aan de oppervlakte, ‘in mijn kracht staan en op mezelf vertrouwen’, ‘zien en gezien worden’ en ‘mijn eigen plek innemen’!

Dit is wat Natascha me terugschreef…
‘Wow lieve Monique, wat een heerlijk verhaal! Alleen al als ik het lees heb ik het gevoel dat ik er bij ben. En dat is ook precies jouw kracht. Jij kunt zonder zweverig te worden een sfeer beschrijven’!

Wat een mooi compliment en wat een heerlijke schrijvers boost heeft het me gegeven. Het zaadje is geplant….Ik kan schrijven en mag het helemaal op mijn eigen manier doen.

Met heel veel dank aan die lieve Natascha. Wat ben je toch een prachtig mens!

Love ♥️ Monique

May you touch
dragonflies and stars

Dance with fairies
and talk to the moon

Monique Rosalie • Wagenmaker 35, Leiderdorp • 06-28219407 • info@moniquerosalie.nl